Pjeskarenje sodom

usluge

Specijalna tehnička čišćenja- Pjeskarenje sodom bikarbonom

Tehnika pjeskarenja sodom je relativno novi način čišćenja i ekološki prihvaćen svugdje u svijetu jer se ne upotrebljavaju nikakvi štetni abrazivi ili kemikalije, a upotreba je moguća na svim površinama. Dapače, dokazano je da soda bi karbonat izvlači CO2 iz zraka te ga na taj način pročišćava, što znači da našim korištenjem tog medija „usput“ koristimo atmosferi, ionako preopterećenoj ispušnim plinovima i stakleničkim efektom, a naravno i samim ljudima jer je soda vrlo zdrava i za ljudski organizam.

Soda bikarbona je iznimno mekan i lagan materijal s dobrim osobinama prilikom miješanja s vodom. Zbog toga se soda bikarbona uglavnom i koristi u takvoj kombinaciji. Pjeskarenje sodom je izvedivo samo s posebno prilagođenim aparatima za tlačno pjeskarenje.

Upotrebljava se za čišćenje osjetljivih komponenti, kod kojih ne smije doći do oštećivanja osnovnog materijala, za odstranjivanje ulja i masti iz ventila, raznih pogonskih mehanizama, osovina, ležajeva, dijelova od aluminija, te je vrlo učinkovita pri uklanjanju slojeva boje s drveta.

Zbog svojih svojstava, na neinvazivan način, bez oštećivanja tretirane površine, uklanjajući samo željeni sloj nečistoća, crnila, grafita, naslaga kamenca i sedra primjenjiva je pri sanaciji objekata nakon požara, čišćenju kamena, stupova, ornamenata te opeke na objektima koji su pod zaštitom Restauratorskog zavoda.

 

Rješenje Ministarstva kulture (pdf)
Sigurnosno tehnički list (pdf)

KONTAKT

Eneos d.o.o.

Lužine 7/1
51000 Rijeka

mob. 099/292-7625
info@eneos.hr